BUTLLETÍ MARÇ'16

Butlletí Març 2016 de Sense embuts.
Veureu-ho al blog
 
Les sessions amb el jovent. 
 
Seguim amb el segon trimestre d' Antídots per deixar de patir amb la col·laboració del Plus fresc que ens obsequia amb el pica-pica per al jovent assistent a les sessions.

GRÀCIES PLUS FRESC!


 

 El dimarts 2 de Febrer" El món és injust? No! Les persones són ignorants. Vols conèixer la relació entre injustícia i ignorància? Vine!"  Amb en Sergi Casals i la Laia Lorente.

La trentena de joves que van assistir a la sessió, van estar reflexionant sobre aquesta qüestió i vam arribar a unes conclusions molt interessants:

- Si crec que les injustícies existeixen, em torno un justicier, una justiciera i la persona que pateix sóc jo.
- Totes les persones tenim una opinió diferent del que és just i del que no ho és. Una mateixa situació, per una persona pot ser justa i per una altra no. LLavors ? Potser només és un judici, potser només és una opinió personal.
- Tothom fa el que fa, perquè en aquell moment creu que és la millor opció, creu que és el més just. Jo el que puc fer es estar-hi d'acord o no.
- Quan crec que una situació és injusta és perquè no estic entenent quines causes provoquen aquella situació, em falta informació. Quan conec les causes, comprenc la situació i recupero la pau interior.
- Si crec que una situació pot millorar-se, pot transformar-se en quelcom millor, fes-ho! Manifesta't, expressa't, transforma-ho, però sempre des de la tranquil·litat, la pau i la comprensió.

Moltes gràcies a la Laia Lorente i a en Sergi Casals que van compartir les seves experiències, gràcies al Plus Fresc per convidar-nos a un piscolabis deliciós i sobretot, gràcies al jovent que va assistir, que és qui dóna sentit al projecte!
 


 

El dimarts 9 de Febrer seguim amb: "Creus que tens defectes? Els defectes no existeixen, només existeixen capacitats per desenvolupar. Vine i t'ho demostrem!" Amb la Rosa Miralles i la Isabel Peruchet.

La trentena de joves que van assistir a la sessió, van estar reflexionant sobre aquesta qüestió i vam arribar a unes conclusions molt interessants:

- Si lluito contra els meus defectes, lluito contra mi.
- Si crec que no existeixen els defectes, i crec que són capacitats que tinc però que estan poc desenvolupades, la meva vida es transforma.
- Per saber quines capacitats vull desenvolupar en mi, cal que m'observa.
- Desenvolupar una qualitat significa molt entrenament, esforç i constància, així que... ÀNIMS!

Moltes gràcies a la Isabel Peruchet, a la Rosa Miralles i la Laia lorente que van compartir les seves experiències, gràcies al Plus Fresc per convidar-nos a un piscolabis deliciós i sobretot, gràcies al jovent que va assistir, que és qui dóna sentit al projecte!
 


 
El dimarts 16 de Febrer seguim amb: "El què expresses millora la realitat? Vine a descobrir-ho!"
Amb la Sole Porta i la Susana Benabarre.
 
Quaranta joves van assistir a la sessió, van estar reflexionant sobre aquesta qüestió i vam arribar a unes conclusions molt interessants:

- El que jo penso, només és una opinió. No és la veritat.
- Sovint no em pregunten la meva opinió, llavors... tinc dret a dir-la?
- Semàfor:
              1. VERMELL: ABANS DE DIR LA TEVA OPINIÓ, PARA!
              2. TARONJA: REFLEXIONA SI EL QUE DIRÀS MILLORARÀ LA REALITAT.
              3. VERD: SI CREUS QUE SI, DIS-HO. SI NO... NO!

Moltes gràcies a la Susana Benabarre i la Sole Porta que van compartir les seves experiències, gràcies al Plus Fresc per convidar-nos a un piscolabis deliciós i sobretot, gràcies al jovent que va assistir, que és qui dóna sentit al projecte!
 
 
El dimarts 23 de Febrer seguim amb: "El més important de la vida no és sobreviure. Vine i aprèn a viure!"  
Amb la Begoña Alonso i la Marina Arjó.
 
La trentena de joves que van assistir a la sessió, van estar reflexionant sobre aquesta qüestió i vam arribar a unes conclusions molt interessants:

- Sobreviure té a veure amb les necessitats bàsiques: alimentació, descans, llar...
- Viure té a veure amb la consciència, amb la llibertat, amb prendre decisions, amb la responsabilitat.
Sense Embuts aposta per agafar el timó de la nostra vida i navegar! Deixa d'estar a la deriva!

Moltes gràcies a la Bego Alonso i la Marina Arjó que van compartir les seves experiències, gràcies al Plus Fresc per convidar-nos a un piscolabis deliciós i sobretot, gràcies al jovent que va assistir, que és qui dóna sentit al projecte!
 
 
GRAN ÈXIT DE LA I TROBADA PEDAGÒGICA.
 
I Trobada pedagògica organitzada per l'associació Sense Embuts i l'ICE de la Universitat de Lleida:

“Com ensenyar a joves i adolescents a gestionar les seves emocions”

 
 Amb la col·laboració de Innova Fisio, del gimnàs Royal Lleida, el Plus Fresc i el diari la manyana.
 
El 6 de Febrer es va realitzar la I Trobada pedagògica on es va explicar la metodologia vivencial de Sense Embuts amb l'equip interdisciplinar que impulsa en Daniel Gabarró.

Us deixem un petit tastet.
 Sense Embuts col·labora amb Homes Igualitaris


L'associació Homes Igualitaris està realitzant un curs de formació sobre masculinitats a homes joves on es treballaran temes de diversitat, sexualitat, relacions, violències, treball amb altres nois joves ... i Sense Embuts va realitzar una sessiò de formació el dia 13 de febrer.

Gràcies Homes Igualitaris per comptar amb nosaltres, va ser un plaer poder compartir amb vosaltres el nostre projecte!
Després d’una sessió molt enriquidora, Homes Igualitaris ens va proposar aparèixer a la revista nacional " Hombres Igualitarios"


http://www.hombresigualitarios.ahige.org/?p=2136

 
Sense Embuts participa en les III Jornades d'Innovació social 2016.

El dia 16 de febrer de 2016, la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de l’Ajuntament de Lleida, l'Obra Social “la Caixa” i la Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida van organitzar les III Jornades d’Innovació Social - CÀPSULES D’INNOVACIÓ SOCIAL 2016 de 09:00 a 14:00. Experiències, respostes i solucions.

Sense Embuts, a través de la nostra directora Laura Cortés, va formar part d’aquesta jornada en ser un dels projectes escollits, aquí et deixem una petita demostració. Ben aviat tindrem el vídeo de la presentació del projecte.


 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Instagram
Instagram

            Properes activitats    

 
Continuem amb les sessions tots els dimarts...
 
Seguim amb el segon trimestre d' Antídots per deixar de patir amb la col·laboració del Plus fresc que ens obsequia amb el pica-pica per al jovent assistent a les sessions.
 
GRÀCIES PLUS FRESC!
 
Recorda:
 
L'horari del jovent d'entre 12 i 16 anys és de 18.00 a 19.15.
L'horari del jovent d'entre 16 i 22 anys és de 19.30 a 21.00.
 
Totes les sessions es realitzen a l'Aula 1.01 del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont, Lleida.

Per a més informació: www.senseembuts.cat
 
 
 
El dimarts 1 de Març: " Parlem dels trastorns alimentaris"  Amb l'Anna Martínez i l'Ester Toldrà-
 
El dimarts 8 de Març seguim amb: " Sessió de sintesi. Vine a recollir els fruits"  Amb la Gemma Abellò  i la Laia Santacreu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada