RESUM 1º SESSIÓ D'ANTÍDOTS PER DEIXAR DE PATIR

A la sessió d'ahir "Vols canviar le steves emocions? Els teus sentiments? Aquests venen d'un pensament. Vols aprendre a tenir pensaments positius?" vam parlar d'algunes idees:

- Les nostres emocions venen d'un pensament i el primer pas és ser-ne conscient.
- Un cop sóc conscient del pensaments que m'atormenta, puc canviar-lo per un de més positiu, d'un que m'ajuda a serntir-me millor, a ser més feliç. 
- Les nostres accions són una decisió pròpia; a pesar del que penso i sento, puc escollir com reaccionar, com comportar-me. Jo en sóc responsable, jo sóc responsable de la meva vida.
- Hem d'aprendre a RE-EDUCAR la ment.

Les tasques recomanades per dur-les a terme al llarg de la setmana són:

Observa el resultat de les teves accions: si et porten pau interior i més harmonia externa és que vas bé, en cas contrari et falta saviesa per actuar diferent. La conducta sempre és decidible, només has de decidir pensar diferent i no guiar-te només pel que sents.

I per acabar, compartim un conte que resumeix molt bé la essència de la sessió.

 
Una àvia es trobava ensenyant al seu petit net una de les lliçons més importants de la vida. Li explicava al petit net la següent paràbola: 

Existeix una baralla en el nostre interior. És una terrible baralla entre dos llops – va dir-li-. Un llop actúa amb malícia. Mostra fúria, ràbia, enveja, ressentiment, avarícia, arrogància, autocompasió, mentides, falsetat, orgull i superioritat. El segon llop actúa amb bondat. Mostra alegria, pau, amor, esperança, serenitat, humilitat, empatia, veritat, compassió i fe. El net va pensar sobre això una estona. Després va preguntar a l’àvia: - ¿Quin llop guanyarà aquesta baralla? L’ àvia simplement va respondre: - Aquell que cada persona alimenti.

No et perdis la segona sessió de Sense Embuts el proper dimarts dia 13 d'octubre amb: "La felicitat és una decisió, la qüestió és... vols ser feliç aqui i ara? 

Per a més informació sobre la sessió: senseembuts.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada